TRABZON / AKÇAABAT - Atatürk İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1996-1997 Öğretim yılında Trabzon Valiliği´nden alınan 06.09.1996 gün ve 20913 sayılı onay ile eğitime başlamıştır.

Akçaabat, Doğu Karadeniz Bölgesinin doğal güzellikleriyle donanmış olan kıyı ilçelerinden biridir. Trabzon'un en büyük ilçesi olmasına karşın okullaşma yönünden gelişimi oldukça geç kalmıştır.

1947 yılından önce ilçede ortaokul yoktu. Köylerin çoğu da okulsuzdu. İlçe merkezinde 2, köylerde 16'sı eğitmenli (3 sınıflı) olmak üzere 31 ilkokul vardı. İlkokulu olmayan köylerde okul çağına giren çocuklar, ya komşu köylere ya da ilçe merkezinde bulunan ilkokullara; ilkokulu bitirenler ise Trabzon'daki orta dereceli okullara gitmek zorunda kalıyordu. O yıllarda ulaşım imkanları çok sınırlı olduğundan ilkokulu bitirmek, ortaöğrenim için Trabzon'a gitmek ancak parasal durumu iyi olanlar ile yakın akrabaları Trabzon'da oturanların başarabileceği bir işti. Bunun dışındakiler ister istemez öğrenim görmekten yoksun kalıyorlardı.

1947-1948 öğretim yılında Akçaabat Ortaokulu öğretime açıldı.Zamanla bu okul fiziki yönden ihtiyaca cevap veremez oldu.O yıllardan sonra çeşitli düzeyde okullar eğitime açılmış olsa da ilçenin ihtiyacının tam olarak karşılandığı söylenemez.

Belirtilen eğitim şartları ile 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılına gelindiğinde Merhum İzzet BAŞARAN' ın kızları Nevin ZARA ve Nurten TOPÇUOĞLU tarafından arsası bağışlanan Atatürk İlköğretim Okulu, devlet tarafından yaptırılarak, 137 öğrenci ile bu öğretim yılında eğitime başlamıştır.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında ise okulda anasınıfı açılmıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu olarak eğitim veren okulda bir yıl sonra Atatürk Ortaokulu kapatılarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Atatürk İlkokulu olarak eğitime devam etmiştir.

Okulumuzda 17 derslik olup,1 özel eğitim sınıfı, 1 anasınıfı, 1 destek eğitim odası ile birlikte kütüphane, rehberlik servisi, resim atölyesi, kantin ve çalışan personelin kullandığı idari ve destek odaları  bulunmaktadır. Okulumuzda "Yemekte Denge", " Beyaz Bayrak" ve " Beslenme Dostu Okul" programları uygulanmaktaıdır. Bu progarmların yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli  Halkoyunları, Bağlama ve  Resim kurslarında da öğrencilerimizin sanatsal yönlerinin geliştirilmesine çaba gösterilmektedir.

Yayın: 07.11.2017 - Güncelleme: 10.02.2022 10:43 - Görüntülenme: 885